۱۳۹۰ دی ۷, چهارشنبه

پلمپ شرکت صنعتی شیرگاه ساوه و بیکاری کارگران آن

بنا به گفته‌ی دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه گروه صنعتی شیرگاه که تولید کننده انواع سیم خاردار، شبکه‌های فولادی و انواع تورو پیچ است، به علت بدهی‌های مالیاتی تعطیل شد.

محمد زمانی،
دبیر اجرایی خانه کارگر، در گفت‌وگو با ایلنا ضمن بیان این مطلب که ۴۰ کارگر رسمی و قراردادی این شرکت بیکار شده‌اند، گفت: "شرکت صنعتی شیرگاه ساوه به دلیل بحران مالی، بخشی از بدهی‌های مالیاتی خود را پرداخت نکرده است."
او افزود: "گروه صنعتی شیرگاه بخشي از بدهی خود را به اداره دارایی پرداخت کرده و مقرر شد طی جلساتی با حضور فرماندار، باقی این بدهی به صورت اقساط پرداخت شود،که متاسفانه اداره مالیاتی شهرستان ساوه با بی توجهی به مشکلات و بحرانهای پیش رو این شرکت، بجای یاری رساندن دستور مسدود نمودن حسابهای بانکی و پلمب کارخانجات گروه صنعتی شیرگاه كرده است."

این فعال کارگری ادامه داد: ب"یکار شدن كارگران اين كارخانه و پیوستن آنان به خیل بیکاران و جوانان جویای کار، اشتغال منطقه را دچار چالش نموده است."

زمانی گفت: "این شرکت تا روز پنجشنبه
۲۴ آذرماه که توسط ماموران مالیاتی پلمب شد، در حال تولید و خدمت رسانی بود، که با مسدود شدن حساب‌های بانکی و ممنوع الخروج شدن کارفرمای وپلمب درب شرکت از ادامه تولید باز مانده است."

مرگ دو کارگر در حین انجام کار

معاون عملیات آتش‌نشانی قزوین از مرگ دو کارگر در حین انجام کار خبرداد.
موسی‌خانی در گفت‌وگو با ایسنا، در توضیح دو حادثه روز گذشته که در خیابان مدنی و عبید زاکانی شهر قزوین روی داد گفت: در حادثه اول به دلیل انجام گودبرداری غیراصولی به عمق شش متر در خیابان مدنی شرقی و استفاده نکردن از مهاری برای نگه‌داشتن دیوار مجاور سبب ریزش‌آوار شد.
وی افزود: در این حادثه یک کارگر مجروح و یک کارگر نیز در دم جان سپرد و کارگر مجروح این حادثه برای مداوا و درمان به بیمارستان منتقل شد.
معاون عملیات آتش‌نشانی قزوین با بیان اینکه در حادثه دیگری در خیابان عبید زاکانی قزوین نیز سقوط یک کارگر به درون چاه موجب مرگ وی شد، گفت: در حادثه‌ که ساعت ۹:۳۰ صبح روز گذشته در خیابان عبید زاکانی قزوین روی داد یک کارگر افغانی که به عمق چاه ۲۵ متری سقوط کرده بود، پس از ۳۵ دقیقه توسط ماموران آتش‌نشانی ایستگاه‌های ۲ و ۶ قزوین از چاه زنده بیرون آورده شد.
به گفته وی، این کارگر به بیمارستان شهیدرجایی منتقل شد، اما به علت خونریزی مغزی جان سپرد.

بیش از ۳۵۰ کارگر ایرانیت شهر ری بیکار شدند

نماینده کارگران بیکار شده‌ی کارخانه ایرانیت شهر ری گفت: دولت به دلیل تاثیر ناشی از مواد اولیه بر سلامتی کارگران، مقرر کرده بود این کارخانه طی هفت سال آینده تغییر کاربری بدهد، اما کارفرما تصمیم به تعطیلی و بیکار کردن کارگران گرفت.
رضا شیرازی در گفت‌وگو با ایلنا، ضمن توضیح این مطلب که برای تولید محصولات ایرانیتی این کارخانه از نوعی ماده طبیعی بنام آزبست سفید (کریزوتایل یا پنبه نسوز) استفاده می‌شود، افزود: در سال‌های گذشته بعلت عوارض ناشی از این مواد بر روی سلامتی کارگران، دولت بمدت ۷ سال به مالکان کارخانه مهلت تغییر ساختار و کاربری داده بود، که با به سر رسیدن زمان مقرر شده و عدم پذیرش کارفرما، سه ماه پیش کارخانه ازسوی مالکان این کارخانه تعطیل شد.

او افزود: در پی اعتراضات کارفرمای این کارخانه، دولت اجازه فعالیت در بخش تولید لوله‌های سیمانی را به این نوع شرکت‌ها صادر کرده است اما متاسفانه کارفرمایان ما مایل به ادامه تولید نشدند و شرکت را تعطیل کردند.

او که وکالت قانونی برای دریافت مطالبات معوق این کارگران را دارد، اظهار داشت: این کارخانه با بیش از ۳۵۰ کارگر فعالیت می‌کرد، که هم اکنون با اخراج تمامی کارگران قراردادی تعداد کارگران به۱۲۶ کارگر رسمی رسیده است که به تبع تعطیلی کارخانه در بلا تکلیفی به سر می‌برند.

شیرازی همچنین اعلام کرد: بر اثر کار با ماده آزبست، بسیاری از کارگران دچار بیماری‌های ریوی شده و حتی چندین نفر نیز فوت کرده‌اند.

شیرازی در خاتمه افزود: چنانچه کارخانه تغییر کاربری می‌داد، با ادامه روند تولید هر کدام از این کارگران که بیش از ۱۶ سال سابقه کار دارند، می‌توانستند بعد از چند سالی از مزایای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند.

۱۰۰ کتابفروشی در تهران تعطیل شد‌ه‌اند

کتابفروشان خیابان کریم‌خان تهران با ابراز تاسف از تعطیلی حدود ۱۰۰ کتابفروشی در پایتخت تنها در یکسال گذشته، نسبت به قرار گرفتن در منگنه مانتوفروشان و طلافروشان این راسته و بی‌میلی مشتریان این دو بازار برای خرید از کتابفروشیهای آنها ابراز نگرانی کردند.
به گزارش مهر، روز گذشته تعدادی از کتابفروشان خیابان کریم‌خان زند تهران در کافه کتاب "کتابفروشی ویستار" پذیرای شهردار منطقه ۶ تهران و جمعی از مسئولان شهری این منطقه شدند تا مشکلاتشان را با آنها در میان بگذارند. آنها پیشنهادهایی نیز برای بهبود وضعیت فرهنگی کتابفروشیهای این راسته به مدیریت شهری منطقه ۶ ارائه کردند.
در این نشست که عصر یکشنبه ۴دی ماه برگزار شد، "حسن کیائیان" مدیر نشر چشمه، "محمدعلی جعفریه" مدیر نشر ثالث، "حسن طباطبایی" مدیر نشر آبی، "محمد زارع" مدیر نشر رود، "سعید بختیاری" مدیر نشر گیتاشناسی، "آرش سلطانعلی" مدیر آموزشگاه ایده، "پژمان سلطانی" مدیر کتابفروشی ویستار به طرح مشکلات مربوط به صنف کتابفروش در راسته کریم‌خان پرداختند.
در این جلسه حسن کیائیان مدیر نشر چشمه با یادآوری تفاهم‌نامه‌ای که سال گذشته برای راه‌اندازی یک گذر فرهنگی در این منطقه، با شهرداری منطقه ۶ تهران و به همت احمد مسجدجامعی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران به امضا رسیده است، از فخرالدین سلیمانی شهردار این منطقه خواست زمینه اجرای آن را مهیا کند.
وی با اشاره به وضعیت فرهنگی این منطقه از تهران گفت: حدود ۱۴ کتابفروشی، ۲ واحد موسسه فرهنگی و یک کتابخانه بزرگ در منطقه ۶ تهران فعالیت دارند و فقط کتابفروشیهای راسته کریم‌خان نیستند که به این منطقه چهره‌ای فرهنگی داده‌اند؛ وجود خانه هنرمندان ایران و تعداد زیادی کافه که اکثراً پایگاه فرهنگی محسوب می‌شوند، ظرفیتی خوب برای کار فرهنگی در این منطقه است.
کیائیان اضافه کرد: ما (فعالان فرهنگ منطقه ۶ تهران) که مجموعاً شاید بیش از ۵۰۰ سال سابقه فعالیت در این حوزه و کار کتابفروشی را داریم، فکر می‌کنیم که فرهنگ وزن مخصوص و بالایی در کشورمان دارد و توجه دولت به این مقوله، می‌تواند جلوی بسیاری از آسیب‌ها و بزه‌هایی اجتماعی را بگیرد.
مدیر نشر چشمه با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی مسئولان کتابفروشیهای راسته کریم‌خان برای برپایی جشنواره «گفت» (گذر فرهنگی تهران) خواستار کمک شهرداری منطقه ۶ برای اطلاع‌رسانی به مردم در این باره و نیز اجرای توافقنامه سال قبل در این خصوص شد.
وی خطاب به فخرالدین سلیمانی شهردار منطقه ۶ تهران گفت: ما چیز عجیب و غریبی از شما نمی‌خواهیم و تنها انتظارمان این است که فضای راسته کریم‌خان به گونه‌ای تغییر کند که کسی که از اینجا تردد می‌کند، احساس کند از یک گذر فرهنگی عبور می‌کند و فضای متفاوتی را تجربه می‌کند.
کیائیان با اشاره به مشکلات اقتصادی صنف کتابفروش گفت: اهالی صنوف دیگر صبح که می‌خواهند کارشان را شروع کنند، برایشان مهم است که بدانند نرخ طلا و ارز نسبت به دیروز چقدر نوسان داشته است ولی کتاب تنها کالایی است که قابلیت تبدیل به تورم را ندارد؛ بدترین کتابفروش هم اگر قیمت کتابش را تغییر بدهد، چون تورم مسیر خودش را می‌رود، این تغییر قیمت هم سودی به حال او نخواهد داشت.
این کتابفروش باسابقه گفت: ما در خیابان کریم‌خان از دو طرف یکی از طرف مانتوفروشان و دوم از طرف طلافروشان تحت فشار و در منگنه آنها هستیم. اگر شهرداری منطقه بتواند با تمهیداتی کسانی را که از این دو بازار عبور می‌کنند، به سمت کتابفروشیها نیز سوق دهد، نتیجه خوبی در پی خواهد داشت.
محمدعلی جعفریه مدیر نشر ثالث هم در این نشست از اینکه حدود ۱۰۰ کتابفروشی تنها در یکسال گذشته تعطیل شده‌اند، ابراز تاسف کرد و گفت: این یک واقعیت است که کتابفروشی به تنهایی و بدون توجه به حواشی مربوط به کار، صرفه اقتصادی ندارد و برای حال این مشکل، نیاز است که شهرداری به صورت جدی، پای کار بیاید و نمونه‌اش این است که هنوز توافقنامه پارسال اجرا نشده است.
وی از شهردار منطقه ۶ تهران خواست با تشکیل کارگروهی مسئولیت خود را در زمینه توافقنامه مذکور بر عهده بگیرند و در ادامه آمادگی کتابفروشان راسته کریم‌خان را برای هر گونه کمک و ارائه ایده اعلام کرد.
در ادامه این برنامه فخرالدین سلیمانی شهردار منطقه ۶ در سخنانی با اشاره به تاکید «محمدباقر قالیباف» شهردار تهران بر رویکرد فرهنگی در اجرای برنامه‌های شهری گفت: ما خواستار و پیگیر تعمیق کار اطلاع‌رسانی به مردم در خصوص لزوم بهره‌گیری فرهنگی از فضاهای شهری هستیم اما در مورد منطقه ۶ هنوز به جمع‌بندی نهایی در این زمینه نرسیده‌ایم.
سلیمانی افزود: بخشی از کارهایی که در این منطقه برای مکث بیشتر شهروندان جهت استفاده از فضاهای فرهنگی باید صورت گیرد، به ساختارهای فیزیکی و اجرایی کار مربوط می‌شود که امسال برای این موارد، تامین اعتبار خواهد شد و از سال آینده وارد فاز اجرایی خواهند شد.
شهردار منطقه ۶ تهران اضافه کرد: تلفیق مبلمان شهری در راسته کریم‌خان با نگاه جدید و با رویکرد غالب فرهنگی از دیگر برنامه‌های در دستور کار ما برای اجرا در سال آینده است.
وی همچنین از برنامه شهرداری تهران برای ساخت پلازهای شهری در میدان ۷ تیر خبر داد اما درباره توسعه آنها به خیابان کریم‌خان اظهار تردید کرد و گفت: به دلایلی مانند بی‌انگیزه بودن مردم برای کتابخوانی و عدم منفعت مالی برای کتابفروشان، ما هنوز مطمئن نیستیم که در صورت تغییر زیرساخت‌های شهری خیابان کریم‌خان به مقولات فرهنگی، مردم بیایند و اینجا مکث کنند و از کتابفروشیها و موسسات فرهنگی آن استقبال کنند.
حسن کیائیان مدیر نشر چشمه هم در پاسخ به این موضوع، راه‌اندازی اولین فرهنگسرای تهران را در محل کشتارگاه تهران (فرهنگسرای بهمن) یادآور شد و گفت: کسی فکر نمی‌کرد این فضا روزی به فضایی فرهنگی که کلاس‌های داستان‌نویسی، آموزش قران و خوشنویسی در آن اجرا می‌شود، تبدیل شود ولی امروز می‌بینیم که با همان تجربه فرهنگسراهای متعددی در تهران ایجاد شد که با استقبال روزافزون مردم هم رو به رو شده‌اند.

اعتصاب کارگران و رانندگان ماشین‌های حمل آهن در شهر سنندج

روز سه شنبه ۲۲ آذرماه سال جاری، رانندگان و کارگران مشغول به کار در آهن فروشی‌های واقع در کمربندی بهشت محمدی سنندج و هم‌چنین شهر سنندج به دلیل ممانعت راهنمایی و رانندگی از ورود آن‌ها با بار آهن آلات به درون شهر و قرار دادن جریمه‌های سنگین و متوقف کردن ماشین‌ها دست از کار کشیدند.
بنا به گزارش کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل‌های کارگری، اعتصاب کارگران و رانندگان ماشین‌های حمل آهن در شهر سنندج تا روز پنج شنبه ۱ دی ۱۳۹۰ ادامه داشته که این امر موجب بیکاری کارگران در بخش صنعت وساختمان و بخصوص جوشکاران و آرماتور بند‌ها شد.
در پی مراجعه رانندگان و مجریان بخش ساختمان سازی به راهنمایی و رانندگی شهر سنندج جهت در یافت مجوز برگ ترافیک برای حمل آهن آلات، با پاسخ تند ان‌ها مواجه شدند وبه ان‌ها اعلام شد که فقط از ساعت۳۰: ۹ شب به بعد می‌توانید کار حمل و نقل اهن الات را انجام دهند.
به گفته یکی از رانندگان، حمل و نقل آهن آلات در شب بسیار خطر ناک بوده و آن‌ها با کاهش دید در شب و برخورد با موانع از جمله سیم‌های برق مواجه هستند که این گونه حودث نیز همیشه اتفاق افتاده و معلوم نیست چه کسی حافظ جان این رانندگان می‌باشد که بدون در نظر گرفتن مشکلات این از بخش از کارکنان فقط مانع کار آن‌ها می‌شوند و هیچگونه راه حل درست ارائه نداده و یا امکانات فراهم نمی‌کنند.